Scooterverzekering vergelijken

Een scooterverzekering afsluiten is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je van plan bent om een scooter te kopen, maar toch is het net zo belangrijk als de scooter zelf kopen.

Ik kan me voorstellen dat je staat te popelen om op je scooter te springen en er vandoor te gaan, maar voordat je dit kunt doen zul je wel een scooterverzekering moeten afsluiten.

Het is namelijk wettelijk verplicht om je scooter te verzekeren, want je bent op deze manier verzekerd voor eventuele schade aan iemand anders. Deze verzekering wordt ook WA oftewel wettelijke aansprakelijkheid genoemd. Naast het verzekeren voor WA is het ook mogelijk om je dekking uit te breiden met een diefstal dekking of een all risk dekking.

Je basis scooterverzekering uitbreiden

Met de dekking WA en diefstal ben je goed verzekerd tegen diefstal van je scooter. Helaas krijgt ongeveer 2% van alle scooterbezitters te maken met diefstal van haar of zijn scooter. Als je scooter wordt gestolen dan is je scooter uitsluitend verzekerd als je de scooter op slot hebt gezet met een standaard slot en tenminste een categorie 3 ART-goedgekeurd slot.

Met WA en All Risk ben je verzekerd tegen schade en diefstal die jezelf aan je scooter hebt veroorzaakt. Maar ook wanneer iemand anders de schade aan je scooter veroorzaakt door bijvoorbeeld vandalisme of een aanrijding. Het klinkt allemaal logisch, maar opzettelijke schade wat aan je scooter is veroorzaakt is het mogelijk niet te verhalen op deze verzekering.

Scooterverzekering vergelijken

Maar voordat je een verzekering gaat afsluiten is het altijd verstandig om meerdere verzekeringen met elkaar te vergelijken. Hierdoor kun je veel geld besparen op je (huidige) scooterverzekering. Waar wacht je dus nog op? Een scooterverzekering vergelijken doe je bij fastfuriousscooters.nl.