Spouwmuurisolatie

Ik heb onlangs een spouwmuurisolatie uitlaten voeren door een professioneel isolatiebedrijf en daarom lijkt het mij een goed idee om hier eens een blog aan te wijden. Want wat is een spouwmuurisolatie eigenlijk en waarom zou je dit uit laten voeren?

Een spouwmuurisolatie kan met verschillende soorten isolatiematerialen uitgevoerd worden met bijvoorbeeld Pur, Neopixels of Knauf Supafil. Deze worden gebruikt bij verschillende soorten spouwmuurisolatie, maar welke soort is nu de juist voor jouw woning? En wat wat zijn de verschil tussen deze soorten?

De kosten maar ook vooral de besparingen van een spouwmuurisolatie spelen een belangrijke rol bij de keuze voor deze isolatie. Zo is het isoleren van je spouwmuur niet alleen dé manier om te besparen, maar je kunt de isolatie ook eenvoudig weer terugverdienen. Daarnaast wordt ook het comfort van je woning verbeterd door de spouwmuur goed te isoleren.

Het kiezen van een goede isolatie

Voor veel mensen is het kiezen van een goede isolatie een lastige keuze en een goede na-isolatie spouwmuur is een isolatiesysteem wat goed bij de situatie van je woning past. Isoleren is en blijft maatwerk.

Goed isoleren is oog hebben voor de diverse factoren die van invloed zijn op je woning, want met een goede isolatie spouwmuur systeem zul je na afloop zeker tevreden zijn. Daarom kun je jezelf ook het beste adviseren door de specialisten.

Hoe werkt een spouwmuurisolatie?

Een dubbele muur met ruimte ertussen, oftewel de spouwmuur, scheidt je woonkamer van de buitenlucht. Het is erg belangrijk dat een spouwmuur goed geïsoleerd is, want het voorkomt dat er warmte verloren gaat en kou binnenkomt.

Bij een nieuwbouwwoning wordt de isolatie al tijdens de bouw aangebracht, maar bij oudere huizen is de spouwmuur vaak niet geïsoleerd. Eigenlijk is een spouwmuurisolatie een relatief kleine ingreep aan je woning.

Je mag verwachten van een isolatiebedrijf dat ze kwalitatief sterk in de markt staan en dat ze in bezit zijn van alle certificaten. Daarnaast zijn veel bedrijven ook betrokken bij diverse brancheorganisaties onder meer IKOB-BKB, VENIN en de Isolatiewaarborg.

Vergelijk en vraag een offerte aan

Op de website van isolatieprijsvergelijk.nl kun je eenvoudig meerdere offertes aanvragen en kun je maar liefst meer dan 30% besparen op een spouwmuurisolatie. Het enige wat je hoeft te doen is een simpel formulier invullen en hiermee vraag je meerdere offertes bij verschillende isolatiebedrijven aan. Binnen een paar uur heb je al meerdere offertes binnen in je mailbox. Wacht daarom niet langer en vraag vandaag nog een offerte aan bij isolatieprijsvergelijk.nl.